« Върни се назад Публикувано на 13.11.2014 / 17:40

ЦАЦАРОВ, НЕ САМО ГИ МАЧКАЙ, ЗАКОВИ ГИ!

Сотир ЦацаровНа заседание на Висшия съдебен съвет, главният прокурор Сотир Цацаров намачка гербаджиите и сие, които изрекоха куп тъпоумици по темата с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. Ето какво каза Цацаров, цитиран от „Правен свят”:

Конспирацията не е, че ги няма въпросните тефтери – цвят бордо и черен. Конспирацията възниква, защото това е територия за упражнение на политиците. Една дама с менторски тон каза вчера в парламента (визира Цвета Караянчева от ГЕРБ – б.а.), че можело да се стигне до Костинброд-2. Други – че били изчезнали тефтерите на властта. Това работят политиците и част от журналистите, които ги обслужват. Да, съдебната реформа е необходима – създайте нормални условия за функциониране на съдебната власт. Не е Бенчев единственият, който се разхожда с веществени доказателства. Но някой да се упражнява на гърба на прокуратурата няма да позволя. Не искам да влияя на съдиите от апелативния съд, но искам да кажа, че центърът на това дело не е тефтерчето, нито то е основно доказателство на прокуратурата. Записките в тефтерчето са медийно интересни, но не са основното доказателство. Златанов е обвинен и осъден за движението на три преписки – те са истинското доказателство. Ако тефтерчетата са ѝ най-големият проблем, да ѝ имам държавата! Хайде стига упражнения, малко повече съвест и малко повече работа“, заключи главният прокурор. По повод репликите на правосъдния министър, че скандалът вероятно ще влезе в евродоклада, Цацаров заяви: „Призовавам тази спекула да спре. Не от два броя тефтерчета ще зависи съдбата на един доклад, който ни се размахва като плашило „.
Главният прокурор е в правото си да бъде вбесен. Цялата държава, освен „простите, дето се разбират с прости”, е наясно кой има зор „тефтерчетата” да бъдат гепани, да бъдат превръщани в оръдие и да стават упражнения за манипулация, за да си направят Борисов, Костов и Цветанов съдебна система лика прилика.
И точно заради това, Цацаров, не само ги мачкай словесно!
Закови ги!
Тези типове заслужават прокуратурата да ги разкости.
Afera.bg

«