« Върни се назад Публикувано на 16.02.2014 / 13:45

ЦВЕТАНОВ ГОВОРИ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ КЪМ ИСТИНАТА, БРЕХ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ!

 

В речта си на Националното събрание на ГЕРБ в НДК Цветан Цветанов натрапчиво наблегна на партийните структури на ГЕРБ, като че ли да внуши, че той е човекът без когото партията няма как да просъществува изборно. Цветанов изреди бройките на партийните структури, членове и дори стигна дотам да обяви и че 434 служители били на заплата в офисите на ГЕРБ в страната.

Изявлението му бе досущ „сещай се, снахо“ и насочено и към „нашия лидер“, както го нарича Цветанов – Бойко Борисов, за да е ясно кой държи структурно партията МУ.

В типичния си безогледен стил Цветанов заговори и за истината: „Също така трябваше ясно да назоваваме проблемите с истинските им имена и винаги да се придържаме към истината, която е най-важна за политическия живот на една страна.“.

Кога точно Цветанов и Борисов са се „придържали към истината“ не стана ясно.

„Имаше много предизвикателства в началото на 2013 г. Това беше преломният момент какво решение да вземе ГЕРБ, дали да държим властта на всяка цена или да отговорим на очакванията на хората – да отидем и да се явим на избори. Справедливият протест за високите сметки, които получиха хората, политическите ни опоненти искаха да го яхнат. Те направиха така, че нашият лидер тогава нямаше много полезни ходове. Като отиваш на избори, не става с писане на опорни точки и черен пиар. Затова нашият лидер взе тежко решение, което беше в интерес на България – да подадем оставка и да се подготвим за предстоящите избори. Никой не смяташе, че тези избори ще бъдат избори на конфронтация, защото нашата философия е винаги да предлагаме политики, да предлагаме програми, да се отчитаме пред нашите избиратели, убеден е Цветанов.

Ние се нуждаем повече от всякога да мобилизираме целия партиен ресурс, за да можем да се подготвим за предстоящите европейски избори.

На 11 май 2013 г. се създаде тази конфронтация, която рефлектира в несигурност, която даде много лоша перспектива. Днес се нуждаем да мобилизираме целия партиен ресурс, за да се подготвим за предстоящите избори. Партия ГЕРБ винаги е стояла зад своя кандидат, но олигархичните кръгове стояха зад независимите кандидати.

Предстоят ни важни избори за ЕП. Отборът на ГЕРБ вече е с много разширен състав и с висококласни представители, които могат да вземат участие на различни нива на партията. Днес на този отчет трябва да си дадем равносметка за грешките и поуките, но преди всичко трябва да се подготвим за предстоящите избори, които ще бъдат Рубиконът – дали ГЕРБ ще продължи с този устрем и ще направи заявка за бъдещо управление.“, каза още Цветанов.

Afera.bg

На снимката: Гостите на форума на ГЕРБ, познати „снимки от старите ленти“.

«