« Върни се назад Публикувано на 05.03.2014 / 8:39

ЦВЕТАНОВ И АСЯ ПЕТРОВА КЛИНЧАТ ЗА СПАНЕТО В САЩ. ПРОКУРОРКАТА ДАЖЕ НЯМАЛА ПРЕДСТАВА КОЙ Я ПОКАНИЛ. АМИ АКО БЯХА ОТ НАРКО-КАРТЕЛА?!

 

По чия покана Цветан Цветанов е бил на 17-дневно официално посещение в САЩ през 2012 г. и кой е платил нощувките му отвъд Океана?! По време на работното си посещение (17 ноември – 3 декември 2012 г.) бившият вътрешен министър е отчел, че е спал само две нощувки в хотел – в петзвездния „Хей Адамс“ за общо 890,82 долара. В. „Преса“ продължава да нищи темата, а пред „Преса”  Цветанов дава объркани обяснения за престоя си в САЩ. Първо казва, че е нощувал за сметка на „страната домакин“. „Поеха ми и хотела, и пътните“, казва той. После заявява, че „когато си по покана на даден форум, в който организацията или домакините поемат разходите ти, няма нищо скандално един политик да приеме домакините да му платят разноските“. Така процедирал и при посещенията си в много други държави.

Цветанов обаче упорито отказва да съобщи на какъв форум е бил в САЩ заедно с тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров и обвинителката Ася Петрова.
Самата тя също няма представа коя институция ги е поканила, тъй като това не било упоменато в заповедта за командировката й.
Откъде е дошла поканата и защо съм била определена да замина, не знам. В заповедта пише, че разходите за самолетни билети са за сметка на правителството на САЩ. А разходите за дневни и квартирни и задължителната медицинска застраховка са за сметка на прокуратурата“, казва Ася Петрова. Първоначално тя не била включена в делегацията, но лично Цветанов настоял тя да пътува с тях.

Е, хубава работа, прокуратурата на кого е била на подчинение – на вътрешния министър Цветанов ли? И как така прокурор няма представа откъде била дошла поканата за да замине за САЩ? Ами ако поканата е дошла от нарко-картел?

Afera.bg

«