« Върни се назад Публикувано на 10.11.2014 / 9:39

Цветанов, последно – въпросът „КОЙ“ стои ли пред новото правителство? Разбрахте ли се „на КОЙ колко“?!

Цветан Цветанов„Новото правителство ще остави ДПС извън властта и ще задава въпроса „КОЙ?“. Но политиците трябва да излязат от хипотезата на противопоставяне и да не мислят как да изгоним този или да махнем онзи. Конфронтацията не води до нищо добро. Това време трябва да е отминало, показва го и моделът с осем партии(Партиите са много повече, но Цв.Цв. не обръща внимание на „детайлите“ – партия, коалиция, за него е все тази. Нали си знае – „Бойко“ и „момчето на Сокола“ решават въпросите – „на КОЙ колко“, защото „на КОГО“ не е в граматиката на Б.Б., както е известно от риторическите му екзерсизи по време на предизборната кампания…)в парламента.“, заяви в ефира на bTV Цветан Цветанов, вторият човек в ГЕРБ, контролиращ структурите на ГЕРБ и делящ властта в парламентарната група с Красимир Велчев, довереник на Бойко Борисов.

„Победата на ГЕРБ наистина е много голяма, защото вторият и третият имат общо по-малко от нас. Съставянето на това правителство само по себе си е гаранцията, че няма да има модел „КОЙ“.(Защо да има модел „КОЙ“, след като това отдавна е Реалността? Най-много ехалето да почне да се ебава с „КОИ?“)Всички разговори и преговори между партиите бяха водени открито и прозрачно. Нямаше задкулисие. Това ще направим и в парламента – прозрачно ще разпределим комисиите и те ще бъдат ефективен коректив на изпълнителната власт.“, ниже Цв.Цв. Тези верно са прозрачни – не само за скандалното внедряване в правителството на такъв като Божидар Лукарски.
„Въпросът „КОЙ“ не стои пред новото правителство. Всичко е прозрачно, а коалиционната формула е гаранция за това. Не познавах Божидар Лукарски до влизането му в Реформаторския блок. Те са направили своето предложение за него и политическата отговорност трябва да се носи от тях. Времето ще покаже неговите качества, но зад гърба му експертно с работата си в парламента ще стоят винаги и Делян Добрев, и Мартин Димитров.“, уверява Цв.Цв. с безпардонен непукизъм. Защо изобщо трябва да правят един безхаберник министър, щом като зад него в парламента щели да стоят експерти? Значи отговорността ще се споделя и от Делян Добрев, щом ще стои зад „онзи“, т.е. – и от ГЕРБ.
Неудържим беше Цветан Цветанов, когато обясняваше за срещите си с Делян Пеевски – не били 40, както сочели в „Капитал“. Е, официалните може и да са 39, да речем гаргарно, а другите? Апропо. Някои форумци се упражняват в нефелни ретроспекции, твърдейки, че след срещата с Владислав Горанов през май 2010 г. медиите, контролирани от Д.П., били сменили тона към Б.Б. и ГЕРБ. Боже, прибери си „паметливците“, че да не се бъзикаме добротворно с тях с позовавания на класически текстове по темата от Борхес. Още вечерта на 5 юли 2009 г. в НДК Бойко Борисов прати много „поздрави“ на Ирен Кръстева чрез репортерка на медийната група, мачкайки я показно пред колежките й. На следващия ден газетарите на Д.П. вече не именуваха лидера на ГЕРБ „Боко Тиквата“. Толкова за „паметливите“ форумци.
Обаче за рандевутата на Цв.Цв. с Делян Пеевски е друго – за тях тепърва ще се пита „експертно“. Нарочените за негови покровители в амбасадата на янките в София ще продължат да го препитват, както са го правили неведнъж, знаем това от първа ръка, дали не предполага, че освен меверейския контрол е можело да има и друг. Иначе казано – да не би Д.П. да го е „бачкал“? Апропо. Един посланик наскоро се срещна с Б.Б. и му предаде „хаир-хабер“ от премиера си. Дали му е дал и някои „флашки“ с професионално щракнати цветни кадри – не като на Пеевски и Горанов..?
Цветан Цветанов никак не изглежда уверен по темата „КОЙ“. Новото правителство хем щяло да вади ДПС от властта, хем щяло да задава въпроса „КОЙ?“, хем въпросът „КОЙ“ не стоял пред това правителство. Добре, да предположим, че спрем да питаме за срещите на Цв.Цв. с „КОЙ“, защото няма как да не ни писне от тепегьозлъка на гербаджиите, които бяха комбина с „КОЙ“, сетне се сдърпаха за „връщанки“, после си размениха „ресто“, разбраха се и пак са заедно с „КОЙ“. Защо и докога да ги питаме? Всичко е на ачика – никакво задкулисие. Както се гаврят в Сарая, когато няма „гяури“, да прощават комплесар-патриотарите, „Как КОЙ – ТОЙ“, сочейки към Банкя.
Нима Делян Пеевски не разказа играта на Б.Б., „уреждайки“ го с гласовете на „цензурите“, за да има 149 гласували за него в сравнение със 120 за Пламен Орешарски, както го хвали Цветан Цветанов. Кого хвали? Пеевски, разбира се. Никакъв „КОЙ“ по стените, ако заформим историческа препратка към лафа на Петър Гогов на митинга на 18 ноември 1989 г. на площада до Храма – „И никакви кожи по стените!“, редна Гогов. И никакво питане на „VIP-гербаджиите“ за „КОЙ“ отсича Цв.Цв. Обаче. Какво ще обясняват, когато лъснат новите договорки – за водните цикли, за мангизите от екологията, за „сладките КТБ цесии“, за покриването на „офшорките“ със закон, пардон, за „гръцките сметки“ по островите?

www.bgsniper.com

«