« Върни се назад Публикувано на 25.01.2014 / 20:06

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ПОГРЕБА ВАРНЕНСКАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР ЗАРАДИ ЛИЦЕ, КОЕТО ПРОВЕРИЛ ПО „ДВА ОПЕРАТИВНИ КАНАЛА”. И КОЕТО КАТО БИВШ ШЕФ НА БОП ИМА … НУЛА РАЗРАБОТКИ!

 

Правителството, което прокламира, че ще разследва всички зулуми на ГЕРБ във властта, катастрофира челно във Варна, благодарение на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Откакто е на власт правителството на Орещарски, вътрешната дирекция на МВР в морската столица, както и ДАНС – Варна, са в УМИШЛЕНА КОМА и продължават традицията от 15 години – НИТО ЕДНА РАЗРАБОТКА ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА. Цветлин Йовчев, назначил гротескното недоразумение Чавдар Нанков – „Барби”/ „Чавката” за шеф на ОД на МВР – Варна, твърди, че го бил проверил по … „два оперативни канала”. Опъващ чадър над ГЕРБ-мафията ли е Цветлин Йовчев, или откровен идиот, щом не си е направил труда да провери какво сочат резултатите на Чавдар Нанков като бивш шеф на БОП – Варна?! Резултат – НУЛА!

Вътрешният министър Цветлин Йовчев, както от първия му ден в това правителство прогнозира АФЕРА, е на финалната права да торпилира окончателно правителството на Орешарски. Тихо, с нежна, врътлива стъпка, „хабилитирано”, както е казал поетът -„по английски”.

Варна, която свали правителството на ГЕРБ от власт и благодарение на нея писачът на некадърни справки Цветлин Йовчев се събуди като вицепремиер и вътрешен министър, ще си върне подобаващото ресто на БСП и ДПС, заради УМИШЛЕНАТА ИМ СИМБИОЗА И ИГРА С ГЕРБ НА ВАРНЕНСКА ТЕРИТОРИЯ.

Назначаването за директор на ОД на МВР – Варна в лицето на Чавдар Нанков, известен поради фройдистката си зависимост от една служителка във Второ районно с прякора „Барби”, а напоследък и с „Чавката”, буквално погреба полицията и службите и. Последващото назначение на още един корифей на полицейската мисъл – Валентин Тренев със звучния прякор „Ебати”, като шеф на „Вътрешна сигурност” – човек на Нанков – пък взриви отвътре вътрешната дирекция окончателно.

В момента върви тотална чистка и се уреждат единствено протежета на „Барби” и „Ебати”.

За сметка на това бе уволнен най-добрият криминалист на Варна – Александър Сидеров, благодарение на ОТВРАТИТЕЛНО МРЪСНИТЕ ИНТРИГИ И ЛЪЖИ както на Чавдар Нанков, така и на шефа на „Икономическа полиция” – Живко Желев, кадър пък на бившия шеф на Дирекцията Митко Димитров от село Окорш, който на косъм отърва белезниците, но пък бе любим „достоен офицер“ на Цветанов. Както отърва и дисциплинарно уволнение още преди години, когато фатално е пожален, заради ужасяваш гаф.

Лишена от Сашо Сидеров, варненската вътрешна дирекция бе умищлено и окончателно занулена.

В Дирекцията по традиция, която върви от 15 години, НЯМА НИТО ЕДНА РАЗРАБОТКА, ОПЕРАЦИЯ ИЛИ РАЗСЛЕДВАНЕ, касаещи корупция в Община – Варна и присъдружните и приятелски кръгове.

15 години вървят поръчки за инфраструктурата от по 40 -60 милиона, които грубо се делят – 10 милиона за „кмета”, 10 милиона – за Общинския съвет, а останалите дялкат „Пламен и Вичо”.

Схемата е бетонна, неведнъж изнасяна на показ, включително и от АФЕРА, СИМБИОЗАТА продължава и в момента, а финансовите потоци текат и към нови, и към „стари” играчи.

Варненската ДАНС, която пък бе оглавена също от лице, поставено от кръга на Цветлин Йовчев, Писанчев и „отработено” с помощта на Нанков, „Ебати” и един столичен дансаджия в кръчма, в която ги излови АФЕРА, е толкова нефелна, че е замръзнала на котата, върху която седи от години – да праща рапорти до столицата, четейки и перифразирайки сайта АФЕРА. И това изобщо не е виц, а абсолютно позорната за ДАНС – Варна истина.

Чавдар Нанков е бил назначен за директор на ОД на МВР – Варна „след като го проверихме по два оперативни канала”. Това са думи на вътрешния министър Цветлин Йовчев, като отговор на настоятелни питания от силно притеснени депутати, които виждат как Варна потъва.

„Хабилитираното лице” от Библиотекарския Цветлин Йовчев обаче, очевидно по никакъв начин не си е направил труда да провери дейността на Чавдар Нанков като бивш шеф на БОП – Варна. Ако го беше направил, щеше да установи с потрес, че при Нанков справките са … НУЛА на брой!

Преди дни АФЕРА писа, че след отстраняването на Чавдар Нанков като шеф на ОД на МВР /което се очаква след промяна на закона, но дотогава може и правителството да падне/ за нов директор се спряга печално известното лице Иван Димов Иванов, който през 2008 година е бил хванат с подкуп и белязани пари като ченге. Иван Димов Иванов минава за изключително близък до Борислав Гуцанов и известен варненски бизнесмен.

В сигнал до АФЕРА бе отбелязано, че за Иван Димов Иванов лобирал депутатът от БСП Георги Андреев. Щателна проверка на АФЕРА обаче установи, че именно кръга на Гуцанов пуска подобна интрига за да отклони вниманието от себе си и в суматохата да прокара и свой шеф на Митница – Варна.

Изключително близко стоящ до министър Цветлин Йовчев довери за АФЕРА, че Георги Андреев е имал среща с Йовчев, но тя е била във връзка с уволнението на Александър Сидеров, което потресе не само полицейските среди във Варна, но и всички варненски депутати.

Изумителното невежество и отказа на Цветлин Йовчев да отстъпи пред очебийния гаф със Сидеров и пред безочливата интрига на Чавдар Нанков е абсолютен знак, че във Варна трябва да има ТИШИНА В БЛАТОТО. И ТО В БЛАТОТО НА „МАЗАЧИТЕ НА ФИЛИИ ОТ ГЕРБ”.

В морската столица непокътнати, въпреки големите клетви на БСП и ДПС, че ще разчистват Авгиевите обори на управлението на ГЕРБ в Общината и всички останали кръгове, откъдето бяха откраднати стотици милиони евро, остават ВСИЧКИ оплетени като свински черва – Янко Станев, Пламен Стилиянов, Кирил Йорданов, Иван Портних, Гуцанов, куп съветници, общинари, полицаи, прокурори, съдии, данъчни и приятелските им кръгове.

С полиция и ДАНС, които БЕЗДЕЙСТВАТ –  първо, поради некъдърност, второ, поради умишлено търсената им безучастна и толерирана некадърност и трето, поради изгода на ВСИЧКИ ИГРАЧИ  от това, няма как да има нито една разработка, реализация или арест.

Прокуратурата, в лицето на нейния /все още/ шеф Владимир Чавдаров също е вписан блестящо в приказката за „спящата красавица”.

Впрочем, Цацаров много скоро ще е на ход с Чавдаров, но всяка прокуратура, за да разпише реализация за СИМБИОЗАТА ВЪВ ВАРНА трябва да разполага с професионална и заковаваща разработка от полиция и служби.

С Чавдар Нанков – „Барби” и Тренев – „Ебати”, толерирани и назначени от Цветлин Йовчев, може да стигне единствено до „Спартакус”. Където да пият по едно с Цветлин Йовчев.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«