« Върни се назад Публикувано на 30.08.2014 / 15:13

Четиво за Реформатори!: Помнете лъжците Бойко Борисов и Костовия Добрин Митев! Днес пак са заедно!

Добрин МитевДа се заровиш в архивите винаги е полезно. Особено за наричащите себе си „десни”, а сега и „реформатори“ – лъжци. На 6 април 2005 година Бойко Борисов, в когото днес се кълнат „реформаторите”, и с когото се канят да управляват, е главен секретар на МВР.

Нека си спомним каква ЧУТОВНА ЛЪЖА ИЗРИЧА ТОГАВАШНИЯТ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР БОЙКО БОРИСОВ:
„Бившият областен управител на Варненска област Добрин Митев е арестуван от Интерпол в Нова Зеландия. Митев бе обявен за общонационално издирване след съмнителна сделка с държавна собственост.
Скандално известният бивш областен управител Добрин Митев, който беше довереното лице на бившия премиер Иван Костов във Варна по време на управлението на неговото правителството, е бил задържан от емиграционните власти в Нова Зеландия. Това съобщи по време на визитата си в морския град главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Добрин Митев и Илияна ДаскаловаСпоред оперативната информация по каналите на международния обмен на националните полицейски служби, Добрин Митев е арестуван завчера в квартирата му в столицата на Нова Зеландия Уелингтън.
Според полицейската информация, причината за задържането му е нарушаване на емиграционния режим.”
Човекът на Иван Костов във Варна – бившият областен управител Добрин Митев, чиято цяла кохорта от онова сатрапно време днес се подвизава в „Реформаторския блок” около Радан Кънев, на 1 март 2004 г. е осъден за длъжностни престъпления на лишаване от свобода за срок от 5 години при общ режим.

Добрин Митев избяга в Нова Зеландия, благодарение на височайшото бездействие на власт и прокуратура през 2003 г.
На 8 май 2007 година Върховния касационен съд окончателно потвърждава присъдата. По време на съдебния процес, прокуратурата “пропусна” да отнеме международния паспорт на бившият областен управител и той замина за Нова Зеландия под предтекст, че там ще учи английски език. През това време той беше с мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лв. Година по-късно за Нова Зеландия безпрепятствено отпътува и съпругата му, актрисата Илияна Даскалова, заедно със сина си от първия брак и детето от Добрин.
Добрин Митев очевидно никога няма за се завърне в България, защото ако пристъпи границата моментално трябва да влезе в затвора.
Онова, което изрича Бойко Борисов, пъчейки се във Варна като главен секретар на МВР – че Митев е заловен от Интерпол, е пълна лъжа и показва само манталитета му, който ни облъчва с подобни врели – некипели години наред.

На 3 октомври 2007 сайтът на най-голямата агенция за обучение по английски и работа с емигранти в Нова Зеландия публикува следната статия, която очевидно е захранена от захаросаните лъжи на съпругата на любимеца на Иван Костов – Добрин Митев. В статията няма и дума, че Добрин Митев – управленецът на Костов е осъден в България и трябва да лежи в затвора заради длъжностни престъпления. А иначе мотото на Костов, Добрин Митев и кохортата им, която днес е „реформаторска”, по времето на Митев като областен управител на Варна, бе „Истината е нашата сила”:

Добрин Митев и семейството муЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев
ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев
На 3 октомври 2007 г сайтът на най-голямата агенция за обучение по английски и работа с емигранти в Нова Зеландия публикува следната статия относно забележителната адаптация на варненската актриса Илияна Даскалова и нейният съпруг Добрин Митев (бивш председател на СДС – Варна от 1993 до 1999 и областен управител на Варна при правителството на Иван Костов от 1997):

ЕДИН СВЕЖ СТАРТ
Животът на Илияна Даскалова звучи като филм. Той съдържа всички основни елементи: красива героиня, любовна история, опасност, и щастлив, след горчивината, край.
И все пак, историята на Илияна не е филм, а е в съответствие с всичко, случило се нея и семейството й, което е било стресиращо и болезнено.

Един идиличен живот
В родината си България Илияна е била добре познат актьор, танцьор и музикант. Тя спечелила много награди, направила музикален CD и се появявала по телевизията и във филми. Живеела в красив апартамент с изглед към морето и когато се запознала с Добрин, бъдещия си съпруг, приказният й живот изглеждал изпълнен. Нейният съпруг бил политик и областен управител. Медийният интерес към двойката бил интензивен, както и за известно време положителен.

В страх за живота си
Съдбата на двойката започнала да се променя, след като Добрин се кандидатирал за кмет на града като кандидат на Демократическата партия (забележка: СДС) и загубил. Скоро много от медийните истории за двойката променили тона си. Имало инсинуации за корупция и алчност. Някои истории намеквали, че Илияна е златотърсач. Завръщайки се от театъра нощем, тя чувала хора, които крещят обиди зад гърба си. Нейният син започнал да получава жестоки подигравки в училище.
Двойката ставала все по-разстроена заради лъжите и загрижена за бъдещето. Тогава един ужасен ден Добрин излчзал да си купи кафе и, е бил прострелян в крака от неизвестен мъж. В болницата на Илияна казали, че е имало възможност, че куршумът съдържа отрова и че нищо не биха могли да направят, но да изчакаме и да видим. За щастие, куршумът се оказал не отровен, и Добрин се възстановил.
Въпреки това, двойката сега се знаела, че те трябва да напуснат България. Някои приятели са им разказали за Нова Зеландия. Те бяха чули, че тя е топла страна с приятелски настроени хора, които се усмихват често. Добрин дошъл пръв в Нова Зеландия, и след това няколко месеца по-късно, Илияна и трите им деца го последвали.

Нов живот и нов език
Когато нейният самолет кацнал в Окланд, Илияна имала възможност да се отпусне за първи път от години. Илияна, нейният съпруг, и трите им деца дошли в Нова Зеландия, за да избягат животозастрашаваща ситуация в родината си. Днес те живеят на северния бряг. Въпреки че тя все още е само в четиридесетте си, Илияна знае, че актьорската й кариера може би е свършила. Езиковата бариера е твърде голяма.
Вместо това, тя е създала собствен бизнес като инструктор Рейки и масажист-терапевт. Илияна отишла в ESOL (North Shore) през 2005 г. и е била подкрепена от съсед, който също бил в ESOL. Когато учителят й не бил в състояние да продължи уроците си с Илияна, тя ги съчетала с друг преподавател. Илияна и първият й учител са добри приятели и все още се виждат един друг на регулярна основа. Илияна се радвала на неговите уроци по английски език и била много ентусиазирана от подобряване на нейния английски, срещайки нови хора чрез ESOL и се включила в общността.

На Световния ден на бежанците през 2006, тя била един от изпълнителите на функция, определена от ESOL (North Shore). Джордж Ууд, кмет на North Shore City, Rohan Jaduram от Комисията по правата на човека и около 100 други гости присъствали на събитието. Илияна изпълнила песни на много различни езици, включително български, руски, македонски, италиански, немски, гръцки и френски. За някои песни, тя съпровожнала с китара. Нейният ентусиазъм и открита личност позволили на присъстващите да се насладят на изпълненията, и много от публиката били видимо развълнуван, когато тя пеела песни на техния собствен език. Въпреки че няма признание на медиите, нейният живот е много по-малко стресиращ, а тя чувства, че е в състояние да помогне на клиентите си да се справят със стреса в своя собствен живот. В крайна сметка, Илияна би се радвала да бъде в състояние да обучава драма в Нова Зеландия.
Способностите на Илияна Даскалова като сертифициран масажист-терапевт:
Acupressure, Energy Systems Massage, Foot Joint Mobilization Therapy, Indian Head Massage, Infant Massage, Manual Lymphatic Drainage, On site Chair Massage, Pregnancy Massage, Reflexology, Reiki, Relaxation (Swedish) Massage.
ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев

Илияна ДаскаловаЛЪЖОВНАТА ЛЕГЕНДА ЗА „ЖЕРТВАТА” ДОБРИН МИТЕВ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ може и да върви, но тук – у нас – трябва да бъдат помнени зловещите времена на Иван Костов и Добрин Митев, и тяхната компания – днес „реформатори”.
След „рейкито” съпругата на Добрин Митев, която също като Елена Костова направи по онова време вместо „Бъдеще за България” – „Равни под слънцето” и сметката за парите въртеше днешният прокопиевски журналист Спас Спасов, към днешна дата в Нова Зеландия продава имоти и си е сменила името на „Илияна Доби”:
„Съпругата на избягалия в Нова Зеландия бивш областен управител на Варна Добрин Митев е сменила работата си и вече се представя с друго име, съобщава Дарик радио. След като в продължение на няколко години работеше като масажист, от началото на годината Илияна Даскалова вече е брокер на недвижими имоти в комапанията Ray White City Apartments, чийто персонал според фирмения сайт навдишава 100 души.
Новото име, което половинката на ексгубернатора използва, е Илияна Доби. Във визитката й пише, че е била топ актриса в родината си и от нея може да се очаква почтеност и етичност. Целият текст на представянето на електронна страница на Ray White City Apartments гласи:
„Илияна ще се отнесе към вашата сделка със същата отдаденост и внимание към детайла, каквити тя е имала, когато е била една от топ актрисите в собствената си страна.
Тя обича контактите с хората и се радва, че може да помогне на ценните си клиенти при покупката и продажбата на имот. Тя е весела и ентусиазирана във всичко, което прави. Тя гарантира, че ще направи всичко по възможностите си.
Можете да очаквате от Илияна почтеност и етичност.
Опитен екип подкрепя Илияна във всяка сделка.
Вашият имот ще получи добро представяне на пазара на имоти чрез нашите сайтове с огромна база данни и от всичките ни над 80 консултанти.
Илияна ще се ангажира на 100 % с вашия имот.
Всяка седмица ще получавате обективна инфорамация за статуса на имота ви, независимо дали е удовлетворяваща.
Обадете се днес на Илияна и ще бъдете обслужени бързо и с усмивка!”
„Истината е нашата сила!”, тръбяха преди краха си във Варна Костовистите на Добрин Митев. И парите бяха тяхната сила.
А лъжите – най-вече.
Afera.bg

«