« Върни се назад Публикувано на 28.02.2014 / 11:54

ШЕФЪТ НА ДАНС ОТКРИ АМЕРИКА

 

„Без държавни служители не е възможна престъпната дейност”, откри Америка шефът на ДАНС Владимир Писанчев. „Вредите, нанесени от разкритите организирани престъпни групи върху държавния бюджет, надвишават годишния бюджет на ДАНС за една година.”, продължи Писанчев като че ли някой от бедните българи изобщо го интересува бюджета на ДАНС, за сметка на мижавата му пенсия или заплата.

 „Наблюдавахме държавни и общински служители, защото без тяхното участие не е било възможна дейността на тези престъпни групи, които са се занимавали с данъчни измами и източване на ДДС”, рече още той.

Даниела Попова от Апелативна специализирана прокуратура каза, че ставало дума за 3 досъдебни производства при които били задържани над 27 лица, били направени над 50 претърсвания в градовете Видин, София, Стара Загора, Велинград, Пловдив. Ставало дума за данъчни престъпления. Едната от групите е снабдявала с кухи фактури. Иззети са множество фактури, черни тефтери, компютърни конфигурации. Към този момент са задържани около 11 лица, те са участвали в престъпните групи и са работили към съответните фирми.

Едната от групите се занимавали с търговията на захар, сухо мляко, другата с търговия на горива, затова бяха направени претърсвания на петролни бази във Велинград и Пловдив. Задържани  са Манукян, Купара и Гимбъла. Тя заяви, че акцията нямала никаква връзка с офисите на Общинска банка и Столична община и че служители от Общинска банка и от Столична община не са задържани.

След като откри Америка, сега е ред на шефа на ДАНС да обясни защо няма до този момент нито една акция за корупция в общините – като във Варна например и къде си бъркат агентите на ДАНС, когато е наложително да бъдат арестувани съветници, кметове и вся остальная.

Впрочем, Писанчев не от вчера в ДАНС. Къде е спал и той през цялото това време, е ясно и слепите.

Afera.bg

 

 

 

«