« Върни се назад Публикувано на 26.07.2019 / 11:17

ЩЕ ВИ СЕ НЕВИДЯЛО И ПЛУРАЛИЗМА. НЕ СТЕ МАЛОУМНИ ДЕБИЛИ. НАЛИ?

НОВА ТВКъм радетелите на “баланса”- спрете с изнасилването на професионалните стандарти. И вие, колеги-репортери, жертви на “режима”- не сте малоумни. Проведете си този вътрешноведомствен разговор за псевдо-правилата, с които ви облъчват и си вършете работата. Отразяването на псевдо-събитието “контрапротест” като истинско и “балансиращо” протеста е откровен дебилизъм. И не, няма как да ви забаламосват с притчи, че туйто било “сериозният журнализъм”. Защото, както казах, не сте малоумни. Нали?

Ще илюстрирам с опростен пример, международен, за тежест : това е все едно да отразяваш Арабската пролет и всеки път да включваш гледната точка на харема на авторитарната власт, където статисти без лица викат “не са хубави тея работи сА”

“Балансът” на протеста е прокурорската колегия, всс, един Дани, самият кандидат и неговия номинант, и всяка власт с отношение към казуса. Другото – куклен театър с Ива Николова. Ако ще го отразявате, отразявайте го достоверно и фактологично – кой участва, какво казва, кой го организира – прости факти, лесни за установяване. А не- протест и контрапротест. Като равни. Ще ви се невидяло и плурализма. Не сте дебили, както казах!

Слагам и картинка- с разбиране. Знам, че около централна няма много време за четене. И с извинение за лекцията към тези, дето още помнят кво работят. Сполай ви!

Дарина Сарелска

«