« Върни се назад Публикувано на 29.01.2019 / 19:15

EТО Я СИМБИОЗАТА ГЕРБ-БСП! „ОБРЕДИ“ – ВАРНА ИЗВЪН ЗАКОНА! ГУЦАНОВ & КЛИСАРОВА СПАСЯВАТ ОБАЧЕ ПАРИЧНИЯ ПОТОК КЪМ ЯНКО СТАНЕВ!

борислав гуцанов янко станев анелия клисароваНа 11 януари 2019 година Варненска Окръжна прокуратура, в лицето на прокурор Силвиян Иванов, излиза с постановление изх. № 11073/18 г., което е убийствено скандално и на практика осветява БЕЗЗАКОНИЕТО, КОЕТО ВЛАСТВА, КОЛИ, БЕСИ И ПРИБИРА КИНТИ в Община – Варна и Общински съвет – Варна. Цялото постановление може да прочетете под публикацията.

По преписка, образувана от прокуратурата, въз основа на жалба подадена от Росен Марков, прокурор Силвиян Иванов от ВОП установява, че възлагането на дейностите по управлението и стопанисването на гробищните паркове на територията на Община Варна на лица или търговски дружества извън кръга на тези по чл.12, ал.2 и ал.3 от ЗОС е незаконосъобразно“.

Управлението и вътрешния ред в общинските гробищни паркове са регламентирани в Наредба за гробищните паркове и погребално – обредната дейност на територията на Община Варна, а Наредбата е приета  с решение №445-4/10/ на 4 август 2016 г. от Общински съвет – Варна. Пак според Наредбата гробищните паркове са публична общинска собственост по силата на чл.3 ал.2 т.2 от ЗОС.

Съгласно същата Наредба управлението и стопанисването на гробищните паркове е предоставено на „Обреди“ ЕООД, съгласно чл.3 от Наредбата.

В постановлението си прокурор Силвиян Иванов отбелязва, че въпросния чл.3 от Наредбата е ОТМЕНЕН с решение №378/6.03.2017г. по адм. дело №2566/2016 г. по описа на Варненски Административен съд и потвърдено окончателно с Решение №13461/05.11.2018 г. по адм.дело №5127/2017 г. по описа на Върховен Административен съд.

И в двете решения на съда, като това на ВАС е окончателно без право на обжалване, изрично е отбелязано:

Управлението и поддържането на гробищните паркове е въпрос от местно значение за общината и попада в компетентността на органа на местното самоуправление, арг. чл.17,ал.1,т.6 от ЗМСМА. Затова гробищните паркове, които са публична собственост по силата на чл.3, ал.2, т.3 от ЗОС, могат да се предоставят от Общински съвет за безвъзмездно стопанисване и управление само на юридически лица и звена на общинска бюджетна издръжка, които осъществяват поддържането и ремонтите им, арг. чл.16 от ЗОС. „Обреди“ ЕООД Варна е юридическо лице, което не притежава характеристиките на „юридическо лице на бюджетна издръжка“ по смисъла на чл.12 от ЗОС“.

След проверка от страна на прокурор Силвиян Иванов става безпощадно ясно, че Общински съвет Варна не е предприел каквито и да е действия, за да спази изискванията на закона, след постановените съдебни решения и да изпълни тези съдебни решения.

Прокурор Силвиян Иванов постановява Общински съвет да предприеме необходимите действия, като възложи управлението и стопанисването на гробищните паркове на територията на Община Варна в съответствие с действащото законодателство и да изпълни решенията на Варненски Административен съд, както и на това на Върховен Административен съд.

обреди варна

Още на 4 декември 2018 година Росен Марков пише жалба до ГЕРБ кмета на Община – Варна Иван Портних и до ГЕРБ председателя на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов, в която моли съдебното решение да бъде изпълнено незабавно, защото:

„Обреди“ ЕООД Варна НЕЗАКОННО управлява и стопанисва гробищните паркове на територията на Варна, тъй като е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО, а не юридическо лице на бюджетна издръжка, както е по закон!

Впрочем, ЕДИНСТВЕНО В ГРАД ВАРНА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, гробищните паркове се управляват и стопанисват от търговско дружество! ЕДИНСТВЕНО ВЪВ ВАРНА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ гробищните паркове са предоставени на търговското дружество „Обреди“ ЕООД безвъзмедно, вместо на юридическо лице на бюджетна издръжка, за да ги стопанисва безвъзмездно и всички приходи от там да влизат в общинския бюджет!

Срещу Росен Марков управителката на търговското дружество „Обреди“ ЕООД Елена Ботева, както и заместник председателя на Общински съвет – Варна Янко Станев заведоха дела за клевета и обида, заради това, че Росен Марков бе изрекъл обществената тайна, че: „На Янко Станев му беше подарено общинско предприятие „Обреди“ ЕООД и той назначи с конкурс любовницата си Елица Ботева.“ И двете дела бяха загубени от Янко Станев и от Елица Ботева, и спечелени от Росен Марков.

През цялото време докато НЕЗАКОННО ТЪРГОВСКОТО ДРУЖЕСТВО „ОБРЕДИ“ ЕООД ВЪРЛУВА В ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ, се стигна дори дотам Общинския съвет да промени адреса на търговското дружество от „Крали Марко“ 3 и да го турне като адрес в … Старите варненски гробища, където бяха изградени внушителни обекти за напъплилата администрация.

Росен Марков е отправил сигнал както до ГЕРБ кмета, така и до Общински съвет, че в Старите варненски гробища постройките цъфнали там, като магазин от 35 кв.м. и бюро за уреждане на погребения от 120 кв.м. са незаконни.

Едно от най-фрапиращите обстоятелства е и че покрай прокурорската преписка лъсва и това, че в активите на ТЪРГОВСКОТО ДРУЖЕСТВО „Обреди“ ЕООД е и целия гробищен парк – Тополи. Като в същото време „Обреди“ ЕООД НЕЗАКОННО стопанисва гробищните паркове, след като по закон това трябва да се прави от юридическо лице на бюджетна издръжка безвъзмездно, а цялата печалба да отива в общинския бюджет.

След издаване на прокурорското постановление от прокурор Силвиян Иванов, както и след двете решения на ВАдм.С и ВАС, ГЕРБ Община Варна и ГЕРБ ръководството на Общинския съвет, в което влиза и Янко Станев, мълчат като трупове.

И не изпълняват нито решенията на съда, нито препоръките на прокурор Силвиян Иванов от Варненска Окръжна прокуратура.

И тъй като „златната касичка“ „Обреди“ ЕООД е на път да пресъхне, на помощ идва … БСП в лицето на Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова!

Докато Община Варна и Общински съвет мълчаливо се туткат как да излязат от грандиозния скандал с „Обреди“ ЕООД, който и за уличните кучета е известно, че се контролира от Янко Станев, става ясно защо УМИШЛЕНО СЕ ТУПА ТОПКАТА.

ГЕРБ представители в Общинския съвет и в съответната комисия не бързат да разгледат постановлението на прокурор Силвиян Иванов и решенията на съда, защото чакат …БСП да спаси както Янко Станев, така и тях респективно от скандала.

А чакат, защото им станало известно, че председателят на варненската БСП Борислав Гуцанов е лобирал пред варненската депутатка от БСП Анелия Клисарова, тя да внесе поправки в закона, които да позволят търговски дружества, каквото е „Обреди“ ЕООД, да стопанисват и управляват гробищните паркове.

И понеже се очаквало Клисарова да пробута тия промени / друг е въпроса дали ще минат, след като само Варна е изключение и надали големите общини ще се лишат от гробищните си паркове/, управниците на Варна, биз бизе с Янко Станев, мълчат и се правят на не чули, не видели прокурорското постановление.

Така, на практика, не друг, а БСП Борислав Гуцанов & Анелия Крисарова търчат да спасяват паричните потоци към Янко Станев, респективно спасяват и ГЕРБ. Знайно е и, че Янко Станев е подръжник на ГЕРБ кмета Иван Портних.

Ето на това се казва СИМБИОЗА.

По делото във Върховен Административен съд самият прокурор, участвал по него, също дава становище, че е абсолютно незаконно гробищните паркове да бъдат стопанисвани и управлявани от „Обреди“ ЕООД, което не е юридическо лице по смисъла на чл.12 от ЗОС.

Така СИМБИОЗАТА във Варна /ГЕРБ/БСП/СДС/ си разиграва коня извън закона. КПКОНПИ и „спец“ гешевци на територията на Варна са в дълбока кома.

А кинтите текат ли, текат…

Afera.bg

обреди варна

обреди варна

«